Ana içeriğe atla

İngiltere League One Sezon İstatistikleri



nPower Championship sezon istatistiklerinden sonra, League One istatistiklerinden de bahsetmemek olmazdı.

nPower League One'da normal sezon tamamlandı. Güzel ve bir okadar da heyecanlı bir lig yaşandı. Brighton rakiplerinden çok daha iyi bir performans göstererek, Championship'e direkt olarak yükselme başarısı gösterdi. Brighton'ın ardından Southampton'da beklediğimiz gibi Championship'in yolunu tutan ikinci takım oldu. Play-off'a kalan takımlar ise; Huddersfield, Peterborough, Milton Keynes Dons ve Bournemouth oldu.

Ligin en golcü takımı 106 golle Peterborough olurken, 43 gollü Notts en az gol atan takım oldu. Defansif olarak ise, kalesinde 38 gol gören Southampton en az gol yiyen takım olurken 82 gollü Bristol Rovers en fazla gol yiyen ekip oldu. Lig'de en golcü isim ise, 26 golle Peterborough'un golcüsü Craig Mackail-Smith oldu. Lig'de en yüksek seyirci ile oynanılan karşılaşma Southampton'ın ligin son maçında evinde oynadığı Walsall maçına ait. Karşılaşmayı 31.653 kişi izledi. En düşük seyircili karşılaşma ise, 1.907 seyirci ile Dagenham -Brentford karşılaşmasına ait. Normal sezon ortalama 7.509 seyirciyle tamamladı. Ayrıca, League One'da normal sezonu 4 milyon'un üzerinde seyirci tribünlerde izlemiş. Lig'de en farklı iç saha galibiyetini Peterborough 6-0'la Carlisle maçında aldı. Dış sahada ki en farklı galibiyet ise, Southampton'ın Oldham karşısında aldığı 6-0'lık karşılaşma oldu.

Lig'de bu sezon oynanılan 552 karşılaşmada 1459 gol atılmış. Bu karşılaşmalarda 1747 sarı kart ve 104 kırmızı kart çıkmış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf