Ana içeriğe atla

LooKing for Eric / “Her şey Eric Cantona’nın attığı güzel bir pasla başladı.” / Film Önerileri #2

LooKing for Eric, Cantona'nın hayatından esinlenerek çekildiği iddia edilen bir film. Bunun aslında daha fazla ilgi çekici olsun diye yapılmış olduğunu düşünüyorum. Eric Cantona'yı anlatan bir film izlenimi verilse de onun kolay olmayacağını Ken Loach'da biliyormuş. Usta'nın hayatını anlatmak ve film yapmak çok kolay bir şey değil. Bunun farkında olup Ken Loach'da farklı bir perspektiften konuyu ele almış. Aslında filmin konusu Manchester'lı bir postacı olan Eric Bishop'un (Steve Evets) hayatını anlatmakta.

İki üvey evlatla yaşayan Eric Bishop'un hayatı tam anlamıyla berbat haldedir. Çocuklarının ona olan umursamaz tavırları ve kendisinin de hayattan bir beklentisi yokmuşcasına yaşıyor olması arkadaşlarının dikkatini çeker ve onu neşelendirmek ve kötü olan durumunu iyiye çevirmeye karar verirler. Eric'in evinde yapılan bir terapi ortamında herkesin "kendisine güvenen ve karizmasından etkilenilen" bir kişiyi düşünmeleri istenir. Bu terapi sırasında Eric'in bu zor zamanlarında tek düşündüğü ve içini dökebildiği bir kişi vardır. Bu kişi odasının duvarını süslemektedir. Eric'de bu terapi ortamında onun ismini söyler; Eric Cantona. Ve bu söyleminin ardından odasında kendi başına postere bakarken söylenen Eric'in arkasında onu bu zor durumda düzeltmeye çalışacak olan Cantona belirir. Cantona'nın Eric'in hayatına girmesiyle Eric'in kendisine olan güveninden, özel yaşantısına ve psikolojik durumlarına kadar her şeyi Cantona çözmeye ve yardımcı olmaya başlar.

Dediğim gibi film bir Eric Cantona filmi değildir. Ki öyle olması da beklenemez. Film, bir Manchester United taraftarı olan Eric Bishop'un yaşam hikayesini ele almaktadır. Film'in içine Eric Cantona'nın girişi de Eric ile olan sohbetlerinde birbirinden güzel attığı gollerle harmanlanır. Genel itibariyle beğendiğin bir film mi? diye sorarsanız. 10 üzerinden 6 alacak bir film. Çünkü benim beklentim daha farklıydı. Beklentim yüksek olunca, hayal kırıklığı yaşamam da normal. Ama, izlenilebilirlik açısından sınıfı geçen bir film. Tavsiye eder miyim? İzleyin derim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf