Ana içeriğe atla

Championship ve League One "Haftanın Ardından" / #1. Hafta

Uzun süren aranın ardından yavaş yavaş ligler başlamaya başladı. Ülkemizde süren şike soruşturması kapsamında ligimizin ne zaman açılacağı konusunda endişeler devam ederken, Sporx'de maç yorumları yaptığım iki lig (İngiltere Championship ve League One) başladı. Bundan sonra sezon boyunca elimden geldiğince "haftanın ardından" bölümü yapmaya çalışacağım. Ve iddaa programında olan her hafta için de tahminlerimi (yorumsuz) blogda sizlerle paylaşacağım.

CHAMPİONSHİP

Championship'in ilk haftasına baktığımızda öne çıkan takımlar oldu. League One'dan yükselen Brighton son dakika golüyle kazanırken ilk haftayı firesiz atlattı. Yine bir alt ligden yükselen Southampton ise, Leeds karşısında güzel futbolla 3 puanın sahibi oldu. Bir başka dikkat çeken takım ise, Bristol Rovers deplasmanından 3 puanla dönen İpswich Town oldu. Maçların genel skorlarına baktığımızda ilk hafta haya kırıklığı yaşatan takım olarak, Nottingham Forest takımını gösterebiliriz. Bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı olan Forest, ilk karşılaşmada evinde konuk ettiği Barnsley ile 0-0 berabere kaldı. Ligin ilk hafta istatistiklerine baktığımızda ise, 12 karşılaşmada toplamda 31 gol atıldı. Bu, Championship için kısır bir durum. Ama, haftalar ilerledikçe gol sayısında artış olacaktır. İlginç bir istatistik daha var. İlk hafta 8 takım galibiyet, 8 takım beraberlik ve 8 takım mağlubiyet aldı. En farklı galibiyeti, İpswich Town (3-0) aldı. Tek golsüz maç , Nottingham Forest - Barnsley arasındaydı. Lig'de ilk sarı kartı Hull City - Blackpool maçında Joe Dudgeon (Hull City) gördü. Ligin ilk golü ise, yine aynı karşılaşmada 82. dakika da Garry Fletcher (Blacpool) kaydetti. Championship'te ilk haftada kırmızı kart gören oyuncuda olmadı.

LEAGUE ONE

League One'da ilk hafta mücadeleleri geride kaldı. Hafta'nın bana göre iki sürprizi oldu. Biri, Carlisle deplasmanında Notts'un kazanması. Bir diğeri de Huddersfield deplasmanından Bury takımının bir puan dönmesi. Ligin ilk haftası olması nedeniyle böyle sonuçların olmasını normal karşılayabiliyorum. Fakat, Notts'un geçen sene ki kadrodan daha dağınık bir kadro ile Carlisle deplasmanında net bir skorla galibiyeti şaşırttı. League One ilk hafta mücadelesinde 12 karşılaşmada 28 gol atıldı. Bu tabi ligin genel gol istatistiklerinin çok altında. 2,33 gibi bir ortalama ile ilk hafta geçirildi. Lig'de ilk kırmızı kartı Wycombe - Scunthorpe maçında 90+2'de Strevens (Wycombe) gördü. Lig'de ilk golü Preston - Colchester maçında 13. dakika da Wordsworth (Colchester) kaydetti. İlk hafta 15 farklı oyuncu 28 golü kaydetti. Henderson (Colchester) ve Stephens (Charlton) 2'şer golle ilk haftanın golcüleri oldular.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf