Ana içeriğe atla

Uefa Avrupa Ligi Son 32

Şampiyonlar Ligi son 16'nın ardından Avrupa Ligi son 32 kuraları da çekildi. Çok dişli eşleşmeler oldu. Porto - Man. City, Rubin - Olympiakos, Lazio - A. Madrid ve Ajax - Mancheste United şimdilik görünürdeki en zorlu eşleşmeler olarak gözüküyor.

Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri ise hiç de fena sayılmaz. Beşiktaş'ın Portekiz temsilcisi Braga karşısında bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'un ise PSV karşısında ilk karşılaşmada alacağı skor çok önemli. Beşiktaş, Braga'yı geçebildiği taktirde Lazio - A.Madrid galibi ile karşılaşacak. Trabzonspor ise PSV'yi eleyebilirse Stoke - Valencia galibi ile karşılaşacak.

En kolay kura olarak, V.Plzen - Schalke maçını gösterebiliriz. O'nun dışında sonucunu kolayca tahmin edebileeğimiz bir eşleşme olmadığını düşünüyorum.

Eşleşmelerin tamamını ve tahminlerimiz verelim;

Porto - Manchester City
Ajax - Manchester United
Lokomotiv Moskova - Athletic Bilbao
Salzburg - Metalist Kharkiv
Stoke City - Valencia
Rubin Kazan - Olympiakos
AZ Alkmaar - Anderlecht
Lazio - Atletico Madrid
Steaua Bükreş - Twente
Viktoria Plzen - Schalke
Wisla Krakow - Standard Liege
Braga - Beşiktaş
Udinese - Paok
Trabzonspor - PSV Eindhoven
Hannover - Club Brugge
Legia Varşova - Sporting Lizbon

İlk karşılaşmalar 16 Şubat tarihinde yapılacak. Rövanş maçları ise 23 Şubat'ta yapılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf