Ana içeriğe atla

Chelsea - Manchester United Maç Öncesi

Villas-Boas son 10 maçın 4'ünü kazanmış, ligde 4. ve sıkıntı bir süreçteler. Ancak Stamford Bridge'de United'a karşı ezici bir üstünlükleri var. Son 10 maçın 1'ini kaybetmiş sadece Chelsea. Alex Ferguson'un son Stamford galibiyeti 2001/02 yılındaki 3-0'lık galibiyet.

İki takımın son Stamford Bridge karşılaşmaları;

01/03/11 Chelsea 2 United 1
08/11/09 Chelsea 1 United 0
21/09/08 Chelsea 1 United 1
26/04/08 Chelsea 2 United 1
09/05/07 Chelsea 0 United 0
29/04/06 Chelsea 3 United 0
15/08/04 Chelsea 1 United 0
30/11/03 Chelsea 1 United 0
23/08/02 Chelsea 2 United 2
20/04/02 Chelsea 0 United 3
Gary Cahill – Bolton'dan yeni transfer – ilk macina cikar muhtemelen. Ama, yanında Terry mi? Luiz mi olur soru işaretleri var. Fakat, Terry'nin bu karşılaşmada oynamayacağı haberleri var. Ashley Cole kart cazalısı. Hafta sonu sakatlanan Ramires'in dışında Drogba ve Kalou'nun da forma giymemesi bekleniyor.. Lampard'ın durumu ise, belirsiz.

Manchester United, Stoke maçında çok fazla değişiklik yapmıştı. Bu değişiklikler artık yerini ideal kadroya bırakacak. Rooney, Nani, Ashley Young ve Cleverly muhtemelen tekrar yerini alacak kadroda. Anderson ve Phil Jones yine yoklar. Uzun süre olmayacak Vidic, Fletcher ve Owen gibi. De gea da Benjamin Amos'tan formayı alacak tekrar.

İlk maçin ilk yarisinda Smalling, Nani ve Rooney'in golleriyle müthiş bir performans gösteren kırmızı şeytanlar, Villas-Boas'a Chelsea başında ilk yenilgisini tattırmıştı. 3-1 biten karşılaşmanın Chelsea tarafındaki tek golü "istenmeyen adam" Torres'ten gelmişti.

Manchester takımında en büyük kozlar, Rooney ve Nani olacaktır. Her iki futbolcu da kırmızı şeytanlar için çok önemli futbolcular. Bu karşılaşmada iyi performans göstermeleri takım için pozitif bir hava katacaktır. Welbeck ve orta sahanın futbolu da bu oyuncuların futbollarını etkileyecektir. Nani'nin bulunduğu kanat, A.Cole'un yokluğunda ne kadar fazla çalışırsa o kadar iyi olacaktır. Welbeck'in Luiz ve Cahill karşısındaki performansı da bu karşılaşma öncesi merak edilen bir konu. Arsenal ve Liverpool karşısında oynadığı güzel futbolu yinelemesi Manchester United adına büyük bir avantaj olur. Manchester United takım gibi Chelsea karşısında oynayabilirlerse, puan/puanlar çıkartabilirler.

Chelsea takımında ise, en büyük koz Mata. Bu sezon takım için en olumlu futbolu oynayan ve takım için var gücüyle mücadele eden isim. Takımı ateşleyen ve hücumlardaki pozitif etkisiyle fayda sağlayan Mata, Manchester United'a büyük belalar açabilir. Lampard'ın durumunun belirsizliği ve A.Cole - Ramires ikilisinin oynamayacak olması sıkıntı yaratabilir. Özellikle, defansın sol kanadı büyük sıkıntı yaşayacakdır. Yeni transfer Gary Cahill fırsat bulursa iyi performans gösterebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf