Ana içeriğe atla

İrlanda Hırvatistan İddaa Tahmini


Trapattoni yönetiminde eleme grubu maçlarında Rusya'nın ardından ikinci olan İrlanda, play-off maçlarında Estonya'yı eleyerek turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı. İspanya - İtalya ve Hırvatistan'ın bulunduğu C grubunda şansları oldukça düşük görünüyor. Dün oynanılan Hollanda - Danimarka maçında yaşanılan sürpriz sonrasında İrlanda'dan da böyle bir sürpriz beklentisi oluşmuş durumda. Eğer bu sürprizi Hırvatistan karşısında yapabilirlerse; İtalya ve İspanya maçlarında kaybetmemek için ellerinden gelen en iyi defansı yapmaları gerekecek. Kalesinde 36'lık Shay Given'ın olduğu R.Keane, Duff, Doyle, R.Dune, Stephen Hunt ve D.Gibson gibi isimleri bulunduran İrlanda için gruptan çıkma şansı bana göre yapacakları defans futbolu ve geliştirebilecekleri kontra atak futboluna dayalı olacaktır. Trapattoni'nin bu maça çift forvet ile çıkacağı düşünülüyor. Keane - Doyle ikilisi ileride gol arayacak isimler. İkilinin performansı takımın grup için şansını belirleyecektir. Ayrıca, kafama takılan bir konu var. Trapattoni'nin turnuvaya sadece 4 defansla (tam anlamıyla defans oyuncusu) gelmesi. Anlaşılan şu ki orta sahada mücadele etmeye karar vermişler!

Hırvatistan'a bakacak olursak, ikincilik için İtalya ile kıyasıya bir yarış içerisinde olacaktır. Kadro kalitesi olarak İrlanda karşısında zorlanmamaları gerekiyor. Yunanistan'ın ardından ikinci sırada tamamladıkları eleme grubu maçlarının ardından play-off maçlarından Türkiye karşısında üstün futbol oynayarak turnuvaya katılmayı hak kazanmışlardı. Olic'in sakatlığından dolayı kadro dışı kaldığı Hırvatistan'da Modric, Pranjic, Perisic, Mandzukic, Jelavic, Eduardo ve Srna gibi etkili futbolcular var. İrlanda karşısında alınabilecek 3 puan perşembe günü İtalya ile oynanılacak karşılaşmanın önemini bir kat daha arttıracaktır. Bilic'in bu turnuvadaki hedefinin çeyrek final olduğunu düşünürsek, keyif veren ve iyi oynayan bir Hırvatistan takımı izleyebileceğimizi söyleyebilirim.

Bu karşılaşma için, Hırvatistan takımının bir adım önde olduğunu söylemek mümkün. Fakat, İrlanda takımı da elinden gelenin fazlasıyla sahada olacaktır. Yapacakları katı savunma oyunu zorlaştırabilir. Ben yinede Hırvatistan takımının rakibi karşısında ilk golü bulacağını düşünüyorum. Ayrıca dileyenler işini garanti altına almak adına Hırvatistan kaybetmez bahisini de değerlendirebilir.

İlk Golü Hırvatistan Atar
Hırvatistan Kaybetmez 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf