Ana içeriğe atla

Championship 12/13 Sezonu Önizlenimi / Bristol City - Burnley



-Bristol City-

Bristol geçtiğimiz sezonu 20. sırada tamamlamıştı. Ligde kalma mücadelesinden başarıyla ayrıldılar. Fakat, ortaya koydukları kötü defansif futbol ile düşme korkusunu sürekli yaşadılar. Ligin son 10 haftalık periyodunda biraz daha toparlanarak ligde kalmayı ne kadar çok istediklerini göstermiş oldular. Yeni sezon öncesi yapılan transferlere ve giden oyunculara baktığımız zaman Bristol takımı için yeni sezon da çok olumlu geçmeyecek gibi görünüyor.

Yeni sezon öncesi, İskoçya’nın St. Johnstone takımından 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Jody Morris, Cardiff’den kaleci Tom Heaton ve geçen sene 370 bin euroya N.Forest’ın satın aldığı bu sene bedelsiz kadrolarına kattıları Paul Anderson takımın yeni isimleri. Giden oyunculara bakarsak; daha önce Scunthorpe takımında kiralık oynaya defans oyuncusu Christian Ribeiro’yu sonunda Scunthorpe tekrar bedelsiz olarak gönderdiler. Jamal Campbell’da Ribeiro gibi kiralık dönem geçirdikten sonra takıma katıldı. Fakat, hazırlık döneminde çok fazla şans bulamadı. O’da Notts County takımının yolunu tuttu. Cardiff’den kaleci Heaton ile anlaşıldıktan sonra 34 yaşındaki kaleci Jamie McAllister ile yollar ayrıldı.

Yapılan transferler takımı ligde tutabilecek gibi gözükse de yeni sezon geçen sezona göre çok daha zorlu geçecektir. Takımların yaptıkları transferler ve bir türlü iyi takımların beklenen patlamaları gösterememeleri, bu seneyi çok daha zorlu kılacaktır. Bristol, kendi evinde oynadığı maçlarda toplayabildiği kadar (düşme korkusu yaşamamak için) puan toplayarak sezonu rahat şekilde geçirmek isteyecektir.

-Burnley- 

Geçen sezonu 13. sırada tamamlayan Burnley takımı ligin genelinde orta sıralarda dolaşmıştı. İnişli-çıkışlı grafik çizen Burnley takımı özellikle dış sahada çok tehlikeli olmayı başarmıştı. Sürpriz sonuçlar alarak, ligin deplasman takımları arasında üst sıralarda bulundular. 2010/2011 sezonuna göre daha kötü durumda ligi bitirmiş olsalar da düşme korku yaşamamış olmaları önemliydi. Bu korkudan uzak kalarak maçlarında daha konsantre ve iyi futbol sergilediler.

Yeni sezon öncesi, Mansfield Town takımından 20 yaşındaki sağ bek Luke O’Neill’ı 250 bin Euro gibi bir ücrete transfer ettiler. Ardından, Derby County’nin defans oyuncusu Jason Shackell’i 1 milyon 300 bin Euro ‘ya kadrolarına kattılar. Bunun dışında çok önemli transfer yapmayan Burnley takımı takımın en önemli ismi olan, 22 yaşındaki Jay Rodriguez’i 9 milyon Euro gibi bir ücrete EPL’ye yükselen Southampton’a sattı. Takımın forvet hattının neredeyse tamamını oluşturan Jay’in gidişi hücum konusunda takımda sıkıntılar yaşatabilir.

Bu sezon için Burnley takımı için zorlu geçecektir. Fakat, senelerdir ligin orta sıra takımları arasında bulunan Burnley takımı yeni sezonda da yine aynı yerlerde dolaşacaktır. Disiplinli, mücadeleci ve inatçı yapılarıyla bu sezonda sürpriz sonuçlara imza atacaklarını düşünüyorum. Özellikle, deplasman maçlarında geçen sezon uyguladıkları kontra atak futbolunu tekrarlayabilirlerse, sorunsuz bir lig geçireceklerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf