Ana içeriğe atla

Unutulmaz Maçlar #2



Tottenham 3-5 Manchester United 

Kağıt üzerinde çok fazla şans tanınmayan Tottenham Hotspur sahasında Manchester United'ı konuk ettiğinde takvimler 29 Eylül 2001'i gösteriyordu. White Hart Lane tribünlerini doldurmuş Kuzey Londra ekibi taraftarları takımından umutluydu. Manchester United ise, ligdeki konumunu korumak hatta liderlik koltuğunu devralmak için sahaya çıkıyordu. Henüz ligin 7. haftası olmasına rağmen Manchester United takımı sezon başında şampiyonluk adayları içinde olduğunu göstermekteydi.

Ziege'yi unuttular... 

Ziege'nin müthiş bir ilk yarı oynadığı sıralarda Tottenham takımı ilk golünü Ziege'nin kullandığı köşe vuruşunda Dean Richards'ın kafa vuruşu sonrasında buluyordu. 1-0 öne geçen ve rakibi karşısında daha iyi oynamaya başlayan Tottenham Hotspur ikinci golü Les Ferdinand'ın ayağından buluyordu. 2-0'lık skor sonrası daha da rahatlayan Tottenham takımı rakip kalede daha etkili olmaya başlıyordu. Manchester United'ın gol aradığı dakikalarda gelişen atakta Poyet'in sağdan yaptığı ortada Ziege arka direkte kafa vuruşuyla tamamlayarak takımının soyunma odasına 3-0 önde gitmesini sağlıyordu.

Ferguson... 

İkinci yarıya Manchester United fırtına gibi başlamıştı. Rakibi karşısında sağdan ve soldan ataklar geliştiren Manchester United takımı rehavete kapılmış Tottenham karşısında ilk golü A.Cole'un kafa vuruşundan buluyordu. Andy Cole ile 46. dakikada skoru 3-1'e getiren Manchester United üzerindeki ölü toprağını atmıştı. 10 dakika kurulan baskı sonrasında 57. dakikada Laurent Blanc ile durumu 3-2'ye getirmişlerdi. Sürekli baskın bir futbol ortaya koyan Manchester United takımı Nistelrooy ile durumu 3-3'e getirme başarısı gösteriyordu. Skor 3-3 olduktan sonra Tottenham takımının yapabileceği bir şey kalmamıştı. Rakip sahaya yığılmış olan Manchester United, önce 76. dakikada Veron'un golüyle 4-3 ardından 87'de Beckham'ın golüyle durumu 5-3'e getiriyordu.

Kuzey Londra'nın Tottenham cephesi 3-0'dan 5-3'e gelen maçı unutmadıkları gibi Arsenal cephesinin dilinden de düşmemişlerdi. O sezon Kuzey Londra'nın Tottenham cephesi Manchester United'e 5-3 ve 4-0'lık skorlarla mağlup olurken; Arsenal cephesi evinde 3-1 deplasmanda 1-0'lık skorlar alarak Manchester United'ı her iki karşılaşmada da mağlup etme başarısı gösteriyordu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf