Ana içeriğe atla

"Paralı Açılış Olmaz. Paranız Yoksa Para Verelim"


Fenerbahçe, yeni sezon öncesi Kadıköy'de PSV'yi konuk ederek açılış yapacak. 24 Temmuz'da karşılaşacağımız PSV maçı için bilet fiyatları açıklanmış. 33 TL ve 225 TL arasında değişen fiyatlarla 20 Temmuz'dan itibaren biletler satışa çıkacak. Bilet fiyatları konusunda bir türlü taraftar ile yıldızı barışmayan Fenerbahçe Yönetimi, yine aynı hatalar içerisinde yoluna devam etmekte ısrarcı gözüküyor. Maddi kaybı sürekli, taraftar üzerinden giderme konusunda atılan adımlara bir yenisini daha imza atıyorlar.

Olmalı mı? Yerinde ve kıvamında olursa; evet. Soygunculuk seviyesine getirilmesi can sıkıcı durum. Sürekli "Halkın Takımı" yalanına sığınmalarına da artık bir dur demek lazım. AŞ olmuş bir futbol takımından da bu kadar şey beklemek bizler adına üzüntü verici bir durum. 3-5 liraya mal edilen ürünlerin 50-60 lira seviyelerinden başlayarak satış halinde olması da bu durumun bir başka boyutu. Ne kadar daha sürer? Uzun bir süre... Aslında hep böyle devam etmeyecek. Artarak devam edecektir. Oluşan maddi kaybı " Büyük Fenerbahçe Taraftarı" üzerinden daha rahat bir şekilde atlatmaları mümkün değil.

Fenerium ürünleri, taraftar kart, kombine kart, dergi, Fenercell, bilet fiyatları vb... Bir çok seçenek ile maddi kaybı en aza indirme istekleri normal karşıladığım bir durum. Fakat, dediğim gibi bunu "soygunculuk" durumuna getirmelerini normal karşılamamaktayım. Bir hazırlık maçı bilet fiyatı 33 TL'den satılmamalı. Bu durumu; vergiler, katkı payları vs... gider olarak gösterilip "bize kalan şu kadar" şeklinde gösterebilirler. Bunun çözümünü de daha önce bir çok kişi gibi bende dile getirmiştim. Durum bu şekildeyken; biletlerini kendi bastırabilecek duruma gelmişken daha fazla ne kadar kazançlara ortak çıkartacaklar merak ediyorum.

1994'de Çanakkale ile oynanılan açılış maçındaki gibi bir protesto beklemiyorum. Fakat, bu duruma da bir dur demek gerekiyor. Bu sezon çoğu iç saha maçı büyük bir ihtimal 44 TL'den başlayan fiyatlarla başlayacaktır. Yeri gelecek bu fiyatları; 88-100 TL arasında fiyatlarla başlatacaklar. Ve bunun cevabını "kombine alın" diye dile de getirebilirler. Peki, herkes kombine alabiliyor mu? almalı mı? Neyse... Bana göre, çoğunluğun bu fiyat konusunda endişeleri ve serzenişi bulunuyor. Çözüm bulacaklar mı? bulmak isteyecekler mi? Bunu zamanla göreceğiz.

Not: Başlık, 1994-95 sezonu Çanakkale Dardanelspor ile yapılan sezon açılış maçıdan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları / 2012-2013

2012/2013 Fenerbahçe Formaları  2012/2013 Efsane Çubuklu Forma   2012/2013 Arma Forma 2012/2013 Gölge Kanarya Forma

Arsenal İç Saha Forması / 2012-2013

 

Futbol Ve Siyaset İlişkisi

Siyaset ve spor ilişkisini farklı açılardan incelemek mümkün. Bunları kategoriler halinde incelemek bir hayli uzun yazılar ve vakit harcamamıza neden olabilir. Biz, siyaset - futbol ilişkisini 3 gerçek örnekle açıklayalım; Aslında herkesin çok yakından bildiği bir konu. Siyaset ve spor denildiği zaman akla İtalya'nın gelmesi çok doğal bir durum gibi gözükmekte. Her siyaset liderinin futbolla yakından ilgilenip bu anlamda büyük bir kitleye hitap etme çabası uzun senelerdir görülmüş, en kolay politika araçlarından biri olmuştur. Bunun en güzel örneğini; 1986'da AC Milan başkanlığına gelen medya patronu Silvio Berlusconi'yi gösterebiliriz. 1979'dan Berlusconi döneminin bir kısmını içeren sürekli rüşvet skandallarıyla çalkalanan AC Milan'ın bir Avrupa devi haline gelmesi ve bunun sonucunda Berlusconi'nin İtalya Başbakanlığı'na uzanan süreç en güzel örneklerden biridir. Berlusconi, AC Milan'ı ne kadar yükseğe taşıdıysa kendisi de siyasette o kadar mesaf